lördag 25 februari 2012

25 februari

Jag är sämst på att uppdatera denna blogg, jag vet. Jag kan inte heller lova att jag ska bli bättre, kommer det ett inlägg så gör det, så det är bara att tålmodigt vänta!

Vad som hänt sen sist jag skrev, i punktform.
  • Jag fyllde 24 bast! 
  • Fick mitt första ryggskott som resulterade i två besök hos en naprapat. 
  • Jag, Stefan, Anna och Johan besökte ett kallt Helsingfors. En väldigt mysig och behövlig resa.
  • Har jobbat mycket, både på metso och hemtjänsten. 
  • Meddelat att jag inte förlänger mitt kontrakt på metso som går ut sista mars.
Det som diskuteras i kommun ledningen just nu är att det går för fort fram med LOV, (S &V) politikerna menar att detta skapar otrygghet och sämre vårdkvalitet för de äldre, med tanke på alla skriverier kring Carema Care, och vill därför skjuta upp, uppstartade av detta. (eller skynda långsamt som Peder Björk (S) uttrycker det)  Jag kan ha viss förståelse, men det är ändå en lag som ska följas. Det finns flera som är intresserade av att starta egen hemtjänst och boenden, varför vänta? Det man hör och läser om är att alla tror att dessa företag bara ska jobba vinst drivande, men ingen verkar vilja tro att de faktiskt vill ge en bättre vård och omsorg, än vad kommunen har att erbjuda. Jag förnekar inte att Carmea i flera fall har misskött sig, men jag är också helt säker på att om man sätter kommunens vård och omsorg under luppen, hittar man brister där också. Moderaternas Magnus Sjödin och jag har samma åsikt om LOV, att det istället för att minska kvaliteten av vården, ökar den.

Måste även få berätta om när vi var och firade Stefans morfars födelsedag här i veckan! Jag berättade om mitt föregående inlägg om "appen" med den härmande katten, S morbror tog upp sin mobil för att visa appen och lät "morfar" testa, Herregud, jag har inte skrattat så mycket på länge och inte de andra heller tror jag! Så ett tips till er alla, om ni är på släktträff eller liknade och behöver locka fram lite skratt, be någon hämta den appen, den är helt underbar!

Puss & Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar