lördag 19 november 2011

Andra bullar

Jag ska börja med att berätta att jag sökt ett nytt jobb, (igen) som biståndshandläggare inom äldreomsorgen. Jag och de som känner mig skulle nog säga att jag skulle passa utmärkt för ett sånt jobb, men jag är som vanligt lika osäker på om de som ska anställa en ny medarbetare förstår det. Här kommer en blott 23-årig tjej och påstår sig ha bred kunskap och kompetens om äldre, pyttsan hon kan väl byta en blöja på sin höjd, än mindre jobba som biståndshandläggare,  tror jag i alla fall att de tänker! Vi får se!

 Idag har jag känt mig riktigt huslig! Jag började med att städa lägenheten, och sen drog jag igång ett bullbak! Tänk att 10 fjuttiga ingredienser kan resultera i något så mumsigt! Receptet tog jag från den nya kokboken jag visade för några dagar sedan. Största skillnaden mot vanliga bullar är att jag använt mig av dinkelmjöl och rörsocker i stället för vetemjöl och strösocker, samt medelflarn i stället för pärlsocker. Hur som helst så blev de jäkligt goda, porösa och saftiga, mums mums!

Om en stund ska jag bege mig till Friskis & Svettis för att värda på Evas skivstångspass, det ska bli riktigt kul! Efter det blir det middag på egen fångad regnbågslax hemma hos Stefans föräldrar!

Puss & Kram

2 kommentarer:

  1. Jag hoppas du får jobbet! Att lära sig socialtjänstlagen och handläggning i sig ,dokumentation ,ja det kan du lära dig genom kortkurser och annat.Jag arbetar själv som enhetschef äldreboende och enligt mig behövs mycket mer inriktning mot det friska.Din folkhälsovetarkunskaper kommer då bra till pass.Bistånden behöver bli salutogena istället för patogena,det skulle alla vinna på

    SvaraRadera
  2. Tack för ditt stöd Gunilla! Precis många glömmer lätt bort det salutogena inom äldrevården, speciellt inom hemtjänsten där jag själv jobbat som timvikarie i två år. Att låta vårdtagaren själv göra det hon kan glöms lätt bort när man jobbar under tidspress, att som vårdare knäppa knappar eller bre en smörgås, gynnar absolut inte vårdtagarens tillfrisknande eller autonomi.

    SvaraRadera